Oppitunnit

Levollinen uni

Pituus: 9 minuuttia

Valitse tämä rentoutus, kun haluat levätä ja vaipua uneen. Kauniita unia.

Hyväksyntä harjoitus (Metta-meditaatio)

Pituus: 8 minuuttia

Tämä harjoitus kuuluu brahmavihara-harjoituksiin.  Metta käännetään usein rakastavaksi ystävällisyydeksi tai hyväksi tahdoksi. Tämän meditaation on tarkoitus kehittää itsessämme tätä ominaisuutta ja jotkut opettajat puhuvatkin tässä yhteydessä mielen ehdollistamisesta uudenlaisiin käyttäytymismalleihin. Tämän harjoituksen myötä saatamme huomata tarpeettoman kovuuden ja ankaruuden vaikutukset elämässämme ja oppia päästämään irti näistä vanhoista ja kivuliasta käyttäytymismalleista.

Ongelmasta ratkaisuun – mielen rauhoittaminen

Pituus: 10 minuuttia

Meditaation tavoitteena on kohdata tuo ikävä asia tai ongelma, käsitellä sitä ja itseäsi kunnioittaen, lempeästi tehdä oloasi paremmaksi suhteessa tähän asiaan. Mielikuvaharjoitus, jota tässä tehdään auttaa lähestymään ongelman sanattomia, tiedostamattomia puolia, jotka ovat loogisen, järkevän ajattelun ulkopuolella.

Kiitollisuus arjessa

Pituus: 4 minuuttia

Mukava rentoutus joka päivään, sinulle sopivana aikana. Erinomainen harjoitus ennen nukkumaan menoa. Sillä se mihin kiinnitämme huomiota, lisääntyy. Joten kiinnitetään hetki huomiota asioihin, josta olemme kiitollisia. Ihmiset, jotka harjoittavat kiitollisuutta säännöllisesti, kertovat tuntevansa enemmän positiivisia tunteita. Tämä harjoitus auttaa sinua tässä.

Hetken pysähdys arjessa – tässä on hyvä olla

Pituus: 5 minuuttia

Tämän pysähdyksen kautta saat arkeesi selkeyttä, kesytät arjen kiirettä, mielesi rauhoittuu, olet läsnä ja teet itsesi ja muidenkin kannalta viisaampia päätöksiä. Mehän emme rauhoita mieltämme pelkästään itsemme takia – vaan myös ollaksemme mukavampaa seuraa muille, niin työpaikalla kuin kotonakin.

Energiarentoutus

Pituus: 10 minuuttia

Tämä rentoutus soveltuu tehtäväksi aina silloin kun tunnet kaipaavasi hyvää, positiivista energiaa. Loistava rentoutus hyvän päivän aamuun.

Hengitysharjoitus

Pituus: 9 minuuttia

Rentoutuminen lähtee hengittämisestä. Mikään muu ei rauhoita meitä niin nopeasti, kuin tietoinen hengittäminen. Tässä nauhoitteessa harjoittelemme hengittämään rauhallisesti ja tietoisesti.

Vinkkejä rentoutujalle

Pituus: 3 minuuttia

Jos pysähtyminen arjessa ja rentoutuminen ei ole sinulle tuttua, kuuntele tästä muutamat vinkit aloittelijalle. Tervetuloa mukaan.

Palvelut työyhteisöille ja yksilöille

Ota yhteyttä

MASARI OY

Sari Hämäläinen

040 5342 999

sari.hamalainen (at) masari.fi

Jepuankatu 10, 04430 Järvenpää

Seuraa