q Hengitysharjoitus | Sarihamalainen.com
Skip to main content

Hengitysharjoitus

Tee tämä rentoutus makuuasennossa.

Rentoutuminen lähtee hengittämisestä. Mikään muu ei rauhoita meitä niin nopeasti, kuin tietoinen hengittäminen. Tässä nauhoitteessa harjoittelemme hengittämään rauhallisesti ja tietoisesti.

Jännitys, kireys sekä stressi näkyy ja tuntuu hengityksessä. Myös meidän aivomme tunnistavat hengityksen kautta, oletko jännittynyt vai rauhallinen. Vaikka omasta mielestäsi olet rauhallinen ja stressitön, saattaa hengityksesi tiedostamattasi olla pinnallista. Tämä johtuu siitä, että emme ole kiinnittäneet riittävästi huomiota omaan tapaamme hengittää.
Stressissä ja jännittyneenä ihminen hengittää rintakehän yläosalla ja hengitys on pinnallista ja nopeaa. Rentoutuneena hengitys tapahtuu täydemmin ja pallea osallistuu hengittämiseen.

Tämä hengitysharjoitus on nopea tapa saavuttaa rentoutunut tila keskittymällä hengitykseen. Tietoisella hengityksellä, palleahengityksellä, on myös monia positiivisia vaikutuksia elimistöön. Aivot ja lihakset saavat enemmän happea, keskittyminen paranee ja ahdistus vähenee kun parasympaattinen hermosto käynnistyy.

Siirry takaisin sivulle: Toimiva arki® – Rentoutushetkiä sinun arkeesi