Skip to main content

Lääkettä pahoinvointiin

Lääkettä työpahoinvointiin

Ensimmäistä kertaa tohtorin suusta kuulen kehotuksen: käyttäkää elämäntapavalmentajaa. Vihdoin aletaan vaatia esimiehiltä parempaa johtamista ja työntekijöiden tukemista.

Pekko Vehviläisen kirjoitus Helsingin Sanomissa 17.4.2017 Työyhteisöissä voidaan pahoin innoitti minut bloggaamaan.
Lue Pekon kirjoitus tästä.
Kiitos Pekko Vehviläinen, että mainitsit miten työpahoinvointiin kannattaa panostaa ennaltaehkäisevästi.

Täällä olen, valmiina auttamaan kuntatyöntekijöiden lisäksi yrittäjiä, asiantuntijoita – erityisesti esimiehiä. Lääkettä löytyy!

Minulle hakeutui valmennusasiakkaaksi reilu vuosi sitten eräs nainen, joka työskenteli yksityisellä sektorilla. Hän oli valmennukseen tullessa melko hukassa oman työroolinsa suhteen, hän halusi itselleen sekä työelämään selkeyttä. Hän oli todella tunnollinen, energinen ja voin sanoa, helmi työntekijänä. Yrityksellä oli monta toimipistettä ympäri Suomen ja tämä nainen vastasi yhden toimipisteen toiminnasta ja henkilökunnasta. Hän oli erinomainen työntekijä ja kannusti muita työntekijöitä parhaaseen tulokseen. Esimiehen titteliä hän ei kantanut mutta hän otti vastuun, kun virallista esimiestä paikalle ei oltu määritelty. Hän teki pitkiä työpäiviä, tuurasi jos joku oli pois, hoiti markkinointia ja oli äärimmäisen hyvä asiakaspalvelussa.
Hän hoiti työnsä yrittäjämäisellä asenteella ja todella tunnollisesti, omaan elämään ei paukkuja työpäivän jälkeen riittänytkään. Hän uupui, ei työn tekemisestä mutta siitä, että häntä ei kukaan ylemmältä taholta kiittänyt, kannustanut tai tukenut. Hän osasi pyytää apua mutta siihen ei vastattu. Tultiin pisteeseen, jossa hän itse huomasi, kuinka tuo tuen ja kannustuksen puute vaikutti hänen motivaatioonsa ja hän halusi muutosta ja ryhtyi itse toimiin, kun ylimmältä johdolta ei tukea tullut. Tämä nainen hakeutui toiseen työhön, paikkaan jossa hänen panostaan arvostettiin. Hyvä hänelle, ikävä yritykselle, joka menetti loistavan tekijän.

Meillä kenelläkään ei ole varaa tämänkaltaisten tekijöiden menettämiseen.
Kuten Pekko Vehviläinen toteaa ”Hulluinta tässä hulluudessa on, että lääkkeet pahoinvoinnin korjaamiseen on tiedossa.”

Hyvää työyhteisön ilmapiiriä ei tehdä yhdellä TYHY-päivällä vuodessa tai yhden pikkujouluillan jälkeen. Nämä molemmat ovat mukavia lisiä ja poikkeuksia arkeen mutta ne eivät riitä lisäämään työhyvinvointia. Työhyvinvointiin tulee satsata pitkäjänteisesti ja siitä meillä kenelläkään ei ole varaa tinkiä. Työhyvinvointia rakennetaan arvostuksella ja välittämisellä.

Olen kehittänyt Toimiva arki – Työpaikan hyvä henki valmennuskokonaisuuden yhtenä vaihtoehtona. Tämä kokonaisuus tarjoaa helpon ja toimivan startin sekä heti käytäntöön vietävät menetelmät työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen ja ylläpitämiseen.
Valmennuksella rakennetaan tulevaisuutta, luodaan hyvää henkeä ja kohennetaan työyhteisön tuloskuntoa. Ei vatvota ongelmia vaan keskitytään ratkaisuihin, kuinka luodaan rakentavaa keskustelua ja palautetta, ei puhumattomuutta.
Kyseessä on kaksi kokonaista koulutuspäivää ja lisäksi kuukauden mittainen verkkovalmennus koko työyhteisölle.

Näin helpoksi olen tämän teille tehnyt:

Ensimmäinen STARTTI valmennuspäivä – 1200 euroa + alv 24%
Työyhteisön tarpeisiin räätälöity valmennuspäivä, jonka pohjana on ratkaisukeskeisyys ja hyvä vuorovaikutus, sekä oma vastuu hyvän työyhteisöhengen luomisessa. Päivän päätteeksi osallistujat ohjeistetaan kuukauden mittaiseen Toimiva arki – Itsensä johtamisen verkkovalmennukseen.

Verkkovalmennus – 50 euroa / henkilö + alv 24% (suoritetaan yhden kuukauden aikana)
Tehokas, innostava ja tuloksellinen verkossa suoritettava henkilökohtainen valmennus. Neljässä viikossa osallistujan elämänhallinta saa selkeyttä sekä konkreettisia menetelmiä itsensä johtamiseen.
Osallistujat saavat omat tunnukset valmennukseen ja he voivat aloittaa itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. Valmennus koostuu neljästä, kerran viikossa julkaistavasta, tunnin mittaisesta valmennuskokonaisuudesta jonka aikana osallistuja myös tekee itsensä kehittämiseen liittyviä harjoitteita. Tutustu tarkemmin verkkovalmennukseen tästä.
Tähän valmennukseen osallistuja saa 12 kk:n käyttöoikeuden.

Toinen KEEP IT UP valmennuspäivä – 1200 euroa + alv 24%
Päivä pidetään noin kuukausi verkkovalmennuksen jälkeen niin, että osallistujat ovat voineet tuoda oppimaansa käytäntöön ja näkemään konkreettisesti sen tuomat edut, niin työyhteisössä, kuin omassa arjessaankin. Tämä päivä on myös räätälöity tilaajan tarpeita vastaavaksi, liittyen työhyvinvointiin, hyvin toimivaan ja tulokselliseen työyhteisöön.

”Ulkoista” työpaikkanne työhyvinvointi hetkeksi minulle ja lupaan, että tuloksia syntyy.
Tämä kokonaisuus tarjoaa hyvän ja toimivan pohjan työyhteisön hyvinvoinnin ja hyvän hengen luomiseen. Tästä on hyvä jatkaa hyvässä hengessä työpaikalla ja voitte itse keskittyä siihen oleelliseen, missä te olette parhaita, työnne tekemiseen!

Edellisessä blogissani kerroin erään yrityksen tarinan ja kuinka he ylläpitävät hyvää yhteishenkeä ja työilmapiiriä. Blogiin pääset tästä.

Kuten alussa sanoin, haluan omalta osaltani olla edistämässä suomalaista työhyvinvointia. Jos pidit kirjoitusta hyvänä niin kiitos, kun jaat tämän eteenpäin.

Työn ja tekemisen iloja sinun arkeen
Sari

business coaching, esimies, huono työilmapiiri, hyvä pomo, muutos, Toimiva arki, työhyvinvointi, työyhteisövalmennus